At kunne cykle er utroligt vigtig for både børn og voksne i Danmark. Som børn bruger vi cyklen til at komme til og fra skole, som transportmiddel til at se venner og som et legeredskab. Som voksen kan det blive vores primære transportmiddel, som bringer os rundt i hele byen.

At cykle er sundt, både for krop og sjæl. Derfor er det en god idé at starte med at cykle så tidligt som muligt. Løbecykler er et ideelt sted at starte hvis du har små børn, da det kræver mindre balance end en cykel med pedaler. Det udfordrer dog stadig barnet motorisk og giver god træning, så barnet er klar, når du introducerer en cykel med pedaler for første gang.

Hvordan vælger man så blandt alle de mange løbecykler og hvilke ting skal man være opmærksom på? Læs med her og bliv klogere på det hele.

Passe til barnets alder og udviklingstrin

Først og fremmest skal du sørge for, at den løbecykel du vælger passer til barnets alders- og udviklingstrin. Heldigvis findes der mange forskellige slags at vælge imellem.

Nogle af de vigtigste ting du skal lægge mærke til, er:

  • Hvor høj er cyklen?
  • Kan sædet justeres eller sidder det fast på stellet?
  • Hvor let er den at manøvrere med?
  • Hvor tung er den?
  • Hvilket materiale er den lavet af?

Indendørs eller udendørs?

Når du køber børnecykler, skal du også være bevidst om, om den skal bruges indendørs eller udendørs. Der kan nemlig være stor forskel på cykler til indendørs- og udendørs brug.

Til udendørs brug skal hjulene være lavet af et holdbart materiale, der kan holde til det underlag, der skal cykles på. Sæde, styr og stel skal også være vandtætte, så de kan holde i så lang tid som muligt.

Skal løbecyklen bruges indendørs, så skal du være sikker på, at hjulene er af et materiale, der ikke kommer til at beskadige dine gulve. De skal være bløde og ikke afgive farve. Så er det også en god idé, at cyklen ikke har alt for skarpe kanter og hjørner, som kan ødelægge vægge og dørkarme.

 

Previous post Kreativ udfoldelse er en vigtig del af opvæksten
Next post Derfor er en slyngevugge et musthave for nye forældre