Som forælder vil du dit barn det bedste, men der er mange valg, der skal tages for dit barn. Selvfølgelig vil man gerne lade barnet bestemme selv, men på nogle punkter må man bare træde til som den voksne, og det er blandt andet, når det kommer til tøj. Du skal vælge imellem alt fra en Minecraft hættetrøje til en yndig kjole eller begge dele.

Hvordan skal man vælge?

Når det kommer til selve tøjets stil, kan du hører dit barn til, hvad de godt kan lide. Hvis de ikke er gamle nok til at kunne udtrykke deres mening endnu, må du vælge for dem. Koncepter som drengefarver og pigefarver er fuldstændig lige meget; det handler ikke om drengetøj eller pigetøj, det handler om børnetøj. Tøj som en Minecraft hættetrøje kan sagtens bruges til alle køn. De skal heller ikke klædes ud som små voksne; tøjet skal være både komfortabelt og sjovt.

Tøj, der ikke bliver hurtigt slidt

Når man køber tøj, skal man altid overveje, hvad tøjet er lavet af. Det kan være, at man bevidst undgår kunststoffer som akryl, der kan blive lidt mærkelige, hvis de bliver vasket ofte, eller tøj af tyndt materiale, der nemt går huller i. Da børn generelt tilbringer mere tid end voksne på gulvet og på knæene, er det vigtigt, at de har holdbart tøj, der ikke bliver slidt ned med det samme.

Tøj, der er nemt at bevæge sig i

Derudover bevæger børn sig mere end voksne, og på andre måder, i form af leg. De hopper rundt, danser og klatrer i træer, og det skal tøjet også kunne holde til. Tøjet skal kunne holde til de bevægelser, det skal kunne understøtte dem, og det skal være komfortabelt imens. Det kan for eksempel være en Minecraft hættetrøje, der er behagelig samtidig med at den er løs og nem at bevæge sig i.

Tøj, der er varmt

Selvfølgelig skal tøjet også være ordentligt varmt. Danmark er et koldt land, og uanset ens alder, skal man aldrig ofre sin komfort for ens stil. Hvis det er koldt, skal man have tykt tøj på. Det er måske ikke altid lige tiltalende for børn, så her hjælper det, hvis tøjet bærer motiver af noget, som de synes er sejt. Det kan være en trøje med deres yndlingsspil på, som for eksempel en Minecraft hættetrøje, eller lignende.

Tøj, der gør dit barn glad

Sidst, men ikke mindst, skal dit barn have tøj, der gør dem glade. Det er selvfølgelig forskelligt fra barn til barn, hvad der gør dem glade. Det kan være alt fra en Minecraft hættetrøje til en prinsessekjole. Det er valg, som dig og dit barn skal tage sammen. Bestem selv det praktiske, og lad dit barn bestemme stilen.

 

 

Next post Skal du også have en god fastelavn?