Bordfodbold er et utroligt sjovt spil, som langt de fleste mennesker kan have glæde af at spille. Faktisk er det et spil, som ikke kun er for børn, men som også voksne kan have stor fornøjelse af at spille.

Således er det ikke et uvant syn at finde bordfodboldborde i både institutionen såvel som på det moderne kontor. At spille bordfodbold er ikke kun sjovt, men giver også et godt break i løbet af en travl arbejdsdag.

 

Når det så er sagt, hvis du skal have et bordfodboldbord til SFO’en eller til efterskolen, hvilket bord skal det så være? Dette er et rigtigt godt spørgsmål, for der er virkelig mange forskellige borde at vælge imellem på markedet.

 

Der er to hovedtyper af bordfodboldborde

Nogle af de bedste fodboldborde til fritidshjemmet og børneinstitutionen for de lidt større børn er de italienske borde og så de franske borde til bordfodbold. Dybest set adskiller de sig fra hinanden ved, at de italienske borde har spilleflader af sandblæst glas, hvorimod de franske borde altid kommer med spilleflader af laminat. På italienske fodboldborde spiller man også oftest med bolde af plastik, hvorimod man traditionelt spiller med korkbolde på de franske borde.

 

De mest populære italienske bordfodboldborde er fremstillet af producenterne Garlando, Roberto Sports og Fas Pendezza, hvorimod de franske borde fremstilles af fabrikkerne Bonzini og Rene Pierre.

 

Derudover er der mange mindre producenter af fodboldborde, som kommer med flere spil i ét. Mange af disse såkaldte multiborde med op til 15 spil i ét produceres i Kina. Typisk er kvaliteten ikke lige så god, sammenlignet med borde fra de velkendte italienske og franske producenter.

 

Det bedste bordfodboldbord til fritidshjemmet

Hvad der er det bedste bord til bordfodbold til institutionen er ofte lidt en smagssag, hvor ens præference indenfor spillestil bestemmer, hvilket bord man bør investere i. På italienske borde er spillestilen mere glidende og flydende og kræver hurtige og præcise reflekser, fordi det ikke er muligt at standse og holde på bolden grundet den glatte glasflade. Dette er til gengæld muligt på de franske borde.

 

Hvis du er interesseret i at læse mere om fodboldborde, så kan du dels se et stort udvalg, dels følge med i den spændende blog om bordfodbold på en hjemmeside som Bordfodbolden.dk.

 

Hvis vi skal give et bud på, hvilket fodboldbord der er bedst til at have stående på et fritidshjem eller en efterskole, så er det et bord, som er tungt nok til, at det står stabilt under en kamp. Langt de fleste borde fra de italienske og franske producenter foroven vejer mindst 60 kg, hvilket er et godt udgangspunkt.

 

Derudover kan det give rigtig god mening at investere i et fodboldbord, som har teleskopstænger og en glasplade, som gør, at boldene ikke skydes væk under en kamp.

Previous post Skal du også have en god fastelavn?
Next post Nybagte forældre? Hos Sneglehuset.com kan du finde alt du skal bruge